Web Tasarımı Yapım Süreci
Web tasarımı yapmak birçok aşamadan oluşan meşakkatli bir süreçtir. Bu sürecin aşamalarını şu şekilde genelleyebiliriz.
Öncelikle müşteriden tüm ayrıntıları ve betimlemeleri ile birlikte proje alınır. İlerde sıkıntı çıkmaması için müşteriden projeyi ayrıntılı biçimde aktarılması istenir.
Sonrasında verilen projenin bir şirket tarafından mı yoksa bir kişi tarafından mı verildiği önem kazanır. Eğer şirket tarafından verilmişse site şirketin kurumsal kimliğine göre şekillendirilir. Eğer kişi tarafından verilmiş ise sıfırdan müşteri ile birlikte kurumsal bir kimlik oluşturulması gerekebilir.
Sonrasında gerekli uzmanlar grafik tasarım sürecine başlarlar. Bu süreçte yapılan kurumsal kimlik süreci önemlidir. Çünkü bu süreçte web sayfasının görsel tasarımına ağırlık verilir. Sitenin görselliği kurumsal kimlik ile çok bağlantılıdır.
İlerleyen süreçte ise web sayfaları kodlanmaya başlanır. Kodlama sürecinde sıklıkla; javascript, HTML, python gibi yazılım dilleri tercih edilir. Bu süreçte her tarayıcı için ayrı şekilde sitenin o tarayıcıda görüntülenmeye uygun olacak şekilde kodlamalar yapılır. Grafik tasarım ve kodlama süreci sonunda sitenin ara yüz temelleri atılmış olur.
Sonrasında CMS sistemi entegrasyonu sağlanır. Bu sistem sayesinde müşteri bağımsız şekilde siteye fotoğraf, tablo, grafik gibi birçok şeyin eklemesini yapabilir ya da çıkarabilir. Yani CMS sayesinde müşteri kendi başına siteyi güncel tutabilir. Bu yüzden bu sistemin entegrasyonu çok önemlidir.
Sonrasında ise kodlamalarda veya grafik tasarım sürecindeki bugların düzeltilmesi ve siteye son rötuşların atılabilmesi için web sitesi test edilir. Test süreci başarılı şekilde bitirildikten sonra da web sitesi yayınlanması sürecine geçilir. Bu süreçte de müşterinin sağlam bir domain ve sunucu bulması gerekir. Bu şekilde stabil, hızlı açılan, işlemlerin hızlı yapılabildiği bir site elde edebilir.